keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Ihana joulukuu eli muistelua vuodesta 2018 VOL.1

Ihmettelin tässä jouluna, että miten joulukuu meni niin nopeasti. Selasin valokuvia ja tajusin, että mullahan oli aika paljon toimintaa joulukuussa. Kaiken jouluun liittyvän lisäksi, kävin kulttuurimatkalla ystäväni luona Helsingissä. Silloin otettiin kyllä ilo irti kaikesta mahdollisesta. Joulukuu täyttyi myös koulun ja päiväkodin tapahtumista kuten joulumyyjäisistä (joihin leivoin itse ja olin myös pöydän takana myymässä), koulun joulujuhlasta (joissa oli ihania koululaisten esityksiä) ja päiväkodin joulutapahtumasta (joka oli ulkona ja siellä tarjottiin glögiä ja pipareita samalla kun sai ihailla lasten koristelemia jouluikkunoita). Ja tietenkin paljon aikaa vei myös salaiset tonttujutut.

Helsingin reissu oli hyvin onnistunut. Ystäväni kanssa päätimme täyttää pari päivää kulttuurilla ja muutenkin meillä on aina hauskaa reissuillamme. Viimeksi kävimme toukokuussa Lontoossa ja sekin oli hyvin onnistunut reissu. Tällä kertaa oli vuorossa Kiasma, Helsingin uusi kirjasto Oodi, iltapäivätee Kämp Brasseriessa, joulutori Porvoossa ja glögit ihanassa miljöössä Kappelissa.

Kiasmassa olin ensimmäistä kertaa. Se oli melko nopeasti läpi juostu, mutta löytyi sieltä myös paljon kauniita asioita. Ja pakkohan juuri auenneessa Oodissa oli käytävä, kun sekin siinä samoilla nurkilla oli. Näiden jälkeen oli meillä pöytä varattuna Brasserie Kämpissa iltapäiväteetä varten. Kokemuspohjaa ei ole kuin Lontoosta, mutta hyvin pärjäsi vertailussa. Saimme herkut eri tarjottimille, koska toisen tuotteet olivat gluteenittomia.

Kolmiulotteinen taulu Kiasmassa

Kiasmasta löytyi myös keijupölyä. Teoksen oikeaa nimeä en muista.

Oodin portaikko on täynnä sanoja

Iltapäivätee kahdelle

Herkut näyttävät vähän aneemisilta, kun on jaettu kahdelle tarjottimelle. Mutta erittäin hyvät maut.

Seuraava päivänä kohteena oli Porvoon joulutori. Vanha Porvoo on kyllä kaunis paikka, kapeine kujineen ja vanhoine rakennuksineen. Jotain pientä sieltä tarttui mukaankin.
Illalla vielä jaksoimme käydä katsomassa kuinka kauniilta Helsinki näyttää jouluvaloissaan ja samalla pääsin käymään kauniissa, vanhassa rakennuksessa kun kävimme Kappelissa glögillä.
Seuraavana päivänä pitikin palata takaisin kotiin perheen luokse. Oli ihana nähdä rakasta ystävää ja samalla tutustua taas vähän lisää pääkaupunkiimme.

Porvoon vanhoja katuja

Jos keli olisi ollut vähän lumisempi, olisi tunnelmakin ollut jouluisampi

Teellä Porvoon suositussa kahvilassa ja ruuhka oli melkoinen

Kappeli

Kappeli oli myös jouluvalaistuna

Helsingin jouluvalot olivat kyllä hienot ja niitä oli paljon.

-K-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti