maanantai 8. heinäkuuta 2013

Niiiin lomalla

Moikka,

Täällä on ollut vähän hiljaista kun olen ollut NIIN lomalla. Ihanaa. Olen ladannut akkuja ja saanut nukkua kunnon yöunia. Ollaan myös reissattu ministi ja kuluneen viikon olin jo töissä. Mutta ensi viiko taas lomaa ja näillä eväillä sitä pitäis sitten jaksaa pitkän syksyn ja kylmän talven.


Ekan lomajakson (2 vkoa) kohokohta oli kylpylä ja Muumimaailma. Kumpikin oli menestys. Yövyttiin Turun Caribia hotellissa, josta saimme majoitukseksi vähän paremman huoneiston (ihana ylläri) lasten sviitin. Siinä oli kaksi erillistä huonetta ja wc sekä kylpyhuone erikseen. Huone oli tosi ihana ja sopi meille mainiosti. Siellä oli myös 2 tv:tä ja kun lapset laitettiin nukkumaan, saatiin murun kanssa katsoa toisessa huoneessa telkkaria. Itse kylpyläreissu oli menestys. Meidän tytöt ei ole ennen käyneet missään uimahallin altaassa tai vastaavassa. Isosisko oli vähän arempi, mutta rohkastui sitten loppua kohden. Pikkusisko taas oli varsinainen vesipeto altaassa kuin altaassa. Ei paljon hatannut vaikka meni vettä korviin ja nenään, eteen päin vaan. Tytöt nauttivat täysillä 3h uintiretkestä ja olihan siellä Hesessäkin käytävä välillä lounastamassa.
Ainoa kuva hotellihuoneesta, eli meidän suihku/amme.

Seuraavana päivänä sitten matja jatkui Muumimaailmaan ja kyllä siitäkin tykättiin kovasti. Treffasimme siellä tyttöjen serkkutytön sekä hänen perheensä ja heidän naapuriperheen. Kävimme muumiesityksessä teatterissa, muumitalossa, rannalla, nähtiin muumien muita esityspläjäyksiä ja tietenkin halailimme muumeja. Pari paikkaa jäi kyllä näkemättä, mutta ensi kerralla sitten. Tyttöjen mielestä parasta oli se kun sai juosta Haisulia takaa ja Nipsuakin sekä kun sai piirrellä Hosulin kanssa.

Arvaa keiden talo ?
Esityksiä.
Haisulia syytetään taas.

Hosulin kanssa piirtelemässä. Huomaa, mun huikea kasvojen peitto.
Menee se näinkin.
Kaksostenrattaat on aivan yliarvostettuja... Ei vaiteskaan. Luin jostain palstalta, että Muumimaailmassa on hankala kulkea tuplarattailla tai että niillä ei pääse joka paikkaan. Ja oikeassa olivat. Oli niin oikea ratkaisu ottaa nuo yksösrattaat. Välillä väsynyt sai niissä levähtää ja kantamukset sai johonkin pois käsistä. Tosi kätevää. Ja kuten kuva kertoo, mahtuu niihin vallan mainiosti kaksi lasta =) Ja alimmainen oli hyvin mielellään tavaratilan puolella.


Käytiin myös Naantalin satamassa syömässä. Yhtään en kyllä muista ravintolan nimeä, mutta on iso ulkoilmaravintola, jossa katoksena lähinnä kai vaan isoja varjoja, mutta on siellä kai sisätilatkin. Mutta aina ollaan eksytty tuonne. Oltiin just sellanen ryhmä, joita mä VIHASIN vanhassa lapsettomassa elämässäni. Pidettiin meteliä ja lapset juoksi ja leikki vähän missä sattu. Mutta päivä oli ollut niin jännä, että se kaikki sitten purkautu tuolla levottomuutena. Puhetta ei kuunneltu ja joka paikkaa tutkittiin. Mäkin vaan ihan rauhassa söin ja sen verran pidin silmällä, etteivät mitään superpahaa tehneet =) Hyi mua !  Normaalisti pidän enemmän jöötä, mutta nyt en vaan jaksanut, hih. Mutta ruoka oli hyvää =)


Kuinkahan paljon Naantalilaiset saa tuota linnunkakkaa päälleen... Mulla on siihen taipumusta, valitettavasti. Olin reissun virallinen "paskapää" =D Kun mentiin muumien rantaan sain aimo laukauksen puista (raukka oli puiden lehvistössä piilossa, etten pystynyt nyrkin heilutustani mitenkääm kohdentamaan tiettyyn paikkaan) eli kaksi kakkaläjää suoralla tähtäyksellä muhun. Olin vielä kumartuneena (siis mun neliöt oli vielä oikein esillä kohti taivasta tai siis puidenlehtiä) laittamassa kenkääni paremmin niin tunsin vain plät ja pläts, jotain lämmintä. Eka ajattelein (tyhmä minä, turhaa optimismiä) et alkoi satamaan vettä, mutta sitten tajusin, että sitä itseään on mun selässä ja takaraivossa, hiuksissa. Kiitos vaan kovasti linnut taas tästäkin! Onneksi mieheni sai sen aika hyvin pois ja rannalla kun oltiin niin sain paitaa vähän kasteltua, samoin hiuksiani. Mutta loppupäivän oli aika likainen olo. Sitten sataman ruokapaikassa isosisko (toivottavasti ei peri tätä minun linnunkakkatuuriani) onnistui sotkemaan kätensä linnunkakkaan (onneksi oli vessa ihan vieressä) ja serkkutytön isä sai pommin melkein käteensä ruokailun loputtua, kun siellä vielä istuskelimme. Mietittiin vaan, että vähän aikaisemmin se satsi olisi ollut jonkun lautasella =( Yöks. Joku tuuri sentään matkassa, taisi olla jonkun muun tuuria siis.
Tässä on se mun uus tukka. Tulin kotiin 25 cm poninhäntä KÄDESSÄ.
-K-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti