sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Katsaus viime vuoteen

Ajattelin tehdä kuvapläjäyksen meidän viime vuodesta. Siis mehän eletään niin tylsää arkea, mutta eipä me muuta toivotakaan. Koti-ihmisiä kuitenkin ollaan =)

Entä se viime kesä? No, miten meille kävi? Missä lopulta päästiin käymään viime kesänä?
Kesähän oli lyhyt (vain muutaman hullu viikko), mutta sitäkin helteisempi. Loppuaika olikin viileää ja lähinnä lämpimien ilmojen odottelua. Lopulta ei päästy käymään kun Puuhamaassa, joka oli huippupaikka ja Ikaalisten kylpylässä sekä Ti-Ti-nallen talossa (josta saatiin lahjana enterovirus...). Ehkä niihin muihin paikkoihin sitten  ensi kesänä. Ja syksyllä sitten alkaa kunnon arki, päiväkodit ja työelämä. Vielä muutaman kuukauden ehtii nauttimaan viimeisestä ajasta lasten kanssa kotona.

Tammikuussa leivottiin nisuäijiä ja nautittiin valosta pimeyden keskellä.

Nisuäijät

Valopolku

Helmikuussa vietettiin tyttöjen synttäreitä. Toinen tyttö halusi keijukakun ja toinen prinsessakakun. Päätettiin tehdä välimuoto. Kakusta kuitenkin löytyi prinsessa, keiju ja Tuhkimon kenkä.

Prinsessa-keijukakku


Maaliskuussa suli lumet pois ja vettä ja kuraa oli joka puolella. Tytöt halusivat nuotioretkelle, mutta omistin sen verran mahtavan mahan, etten oikein päässyt liikkeelle kun hyvä jos kauppaan. Iskä sitten järjesti notskuretken omaan pihaan. Maaliskuun lopulla tytöistä tuli isosiskoja. Alimmassa kuvassa tytöt yrittävät laskea mäkeä pulkalla, eivätkä oikein ymmärrä, että siihen hommaan tarvittaisiin lunta. Ja tämän kuvan ottamisen jälkeen, seuraavana yönä, perheemme kasvoi yhdellä jäsenellä.

Kuraojalla

Nuotiomakkarat

12h kuluttua meistä tulee isosiskoja

Huhtikuussa vietettiin pääsiäistä ja tietenkin tytöt halusivat myös pukeutua noidiksi. Kävimme myös Pyynikillä munkilla ja samalla vähän ulkoilemassa lähimaastossa.

Noitanokinenät

Miten puulla voi ratsastaa?


Toukokuussa odotettiin kesää ja pihan omenapuu teki ensimmäiset kukkansa. Syksyllä se luovutti meille kolme maukasta omenaa =)

Omenan kukat

Kesäkuu antoi muutaman lämpimän päivän ja monta viileää. Mönkijäkuvassa vain poseerataan, tytöt eivät todellakaan ajele aikuisten peleillä. Käytiin myös puistoilemassa, kun pikkusisko oli helppo kaveri, kun se vaan nukkui.

Mönkkäritytöt

Kato, mä osaan tehdä näin

Tasapainoharjoituksia

Opetellaan heittämään leipiä

Mitä tuo vihreä on tuolla alhaalla?


Heinäkuussa ilmat sentään lämpenivät ja oli se muutama helleviikkokin. Helsingissä asuva rakas ystäväni oli kyläilemässä ja kävimme mm. kiipeilemässä lähikoulun pihassa. Heinäkuussa on parasta kun päiväkodit ovat kiinni ja saa käydä näiden pihoissa puistoilemassa. Minun syntymäpäivääni juhlittiin Puuhamaassa ja se on kyllä huippu paikka (ainakin jos ilma on hieno). Kaikilla oli kivaa ja omat eväät pelasti rahakukkaronkin.

Kiipeilyteline

Uskallatko tulla?

Puuhamaan uima-altaalla helteisenä päivänä

Pomppuja...

... supertrampalla

Veneajelulla


Elokuun alussa kävimme Ikaalisten kylpylässä uiskentelemassa ja Ti-ti-nallen talossa. Vähän meinasi kädet loppua kesken kylpylän altaissa kun toisen piti huolehtia vauvasta ja toisen tytöistä. Jonkin aikaa tytöt viihtyivät lastenaltaassa, mutta sitten kun huomasivat isommat altaat, sinne oli myös päästävä. Ensi kerralla mukaan pitää ottaa ylimääräinen käsipari. Titi-talossa olimme kolmatta kertaa ja ehkä viimeistä. Innostus ei enää ollut ehkä niin huipussaa kuin edellisillä kerroilla. Tosi nyt tytöt uskalsivat enemmän ottaa kontaktia nalleihin ja välillä varmaan ihan riesaksikin asti. Harmi, että saimme tuliaisiksi sen enteron ja useamman viikon piinan =(

Kesä ja helteet tais mennä jo

Kukas se siellä nukkuu?


Syyskuu oli taas viileä ja tyttöjä oli vaikea saada pukemaan enemmän vaatteita päälleen. Huomasin selvän eron, pihaleikit ei kiinnosta ja vaatteita on enemmän. Puolialasti sitten taas viilletettiin aamusta iltaan takapihalla.

Ai, miten niin tarvitaan lunta ennen kuin tää liikkuu? Vedä meitä, äiti!


Lokakuussa taiteiltiin kivimaalauksia ja tehtiin kivieläimille pesä. Kuun lopussa vietimme myös Halloweeniä ja pukeuduttiin juhlan mukaisesti. Tytöt olivat aivan liekeissä, kun sai pukeutua ja kasvoihin väriä. Myös pikkuruisin sisko pääsi mukaan partyihin. Sain jostain inspiraation siemenen ja leivoimme nakkimuumioita, noidan sormia ja kurpitsamuffinsseja.

Pari leppistä ja prinsessa

Teemanaposteltavaa

Kiville pesä

Mininoita


Marraskuussa laajennettiin reviiriä ja kävimme testaamassa PikkuKakkosenPuiston. Oli kyllä kiva paikka ja sopivaan ajankohtaankin kävimme, kun siellä oli aika vähän väkeä. Yleensähän puisto on aina täynnä, kun sen ohi menee. Saimme myös ensilumen.

Puistoselfie

Ai, miten niin lumi yllätti suomalaiset???


Joulukuussa oli pimeää ja surkeeta kun lumet suli pois. Pieni lumipeite sentään saatiin jouluksi. Kävimme lastenkulttuurikeskus Rullassa katsomassa Dinosaurusnäyttelyn ja tytöt viihtyivät siellä hienosti. Tekemistä riitti ja uusia kavereitakin saatiin. Samalla reissulla käytiin Tallipihan karusellissa ja juuri silloin alkoi sataa kaatamalla. Tallipihan tallissa oli myös lampaita ja aasi (jota ei nähty). Ennen joulua askarreltiin myös tonttu poikineen.

Ollaan ystäviä koko talvi

Kaivauksilla etsimässä dinosauruksen luita

Oliks tää nyt Tuulikki vai Annikki?

Joka joulun karusellikieputus

Tonttu poikineen


-K-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti