keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Tekemistä

Olen huomannut, että tekemisen järkkääminen on vähän haastavaa. Isompien kanssa ehdin askartelemaan tai leipomaan (tytöt rakastavat leipomista kuten minäkin) vain vauvan päiväunien aikana, mutta yleensä se aika menee kodin siivoiluun, pyykkihuoltoon tai ruoan valmistukseen. Ja osan aikaa päiväunista on ihan vaan pakko istua paikallaan ja syödä jotakin rauhassa. Yleensä päivän aikana tulee otettua 7000 askelta, joka on monta kertaa enemmän, mitä se tulee olemaan, kun palaan työelämään ja istumatyöhöni. Joka päivä tulee siis askeleita tuo 7000, joskus myös 10 000 ja jos pääsen lenkille niin se on vielä tuostakin enemmän. Tämän minulle kertoo kumppanini PolarLoop, joka minulla on ranteessa keikkunut kohta puoli vuotta. Se muuten kertoo myös, että keskimäärin nukun yössä 5-6 tuntia, josta herään muutaman tunnin välein.

Päikkäreiden aikana leivottiin pari vkoa sitten vanilijapullaa.

Tytöistä on jo aika paljon apua. Toinen voiteli pullat ja toinen ripotteli raesokerit.

Vanilijakierrepullat ja vaniljatäytepullat.

Ulkoillaan lasten kanssa ihan liian vähän (huono mutsi), mutta kauniilla ilmalla siihen saa jostain voimia. Pihalle pitäisi vaan keksiä jotain kivaa. Meiltä löytyy keinut (kaksi keinua ja riipputikapuut), hiekkalaatikko ja irtoliukumäki (on siis siirretävä). Mutta jotain muutakin tuo piha tarvitsisi. Piha on savipohjaista ja vesisateella ruohikko menee ihan lits läts kuralle ja savi nousee pinnalle. Olemme miettineet kyllä pihan salaojittamista, mutta kun se on vasta harkintavaiheessa, niin sitä ennen pitäisi leikkipaikalle keksi jotakin. Kuorma-auton lavallinen hiekkaa? Joku kiipeilyteline olisi ihana noille marakateille, mutta todella hintavia ostaa. Leikkimökkikin olisi kiva tai edes joku kesäkeittiö. Terassiakin pitäisi laajentaa, niin pitää miettiä keksisikö sen yhteyteen jotain kivaa.

Keinut kiehtoo aina.

Pikkusiskolla oli hauskaa kun isosiskot vetivät pulkkaa vuorotellen.


Nyt vielä, kun tämä pikkuneiti ei kävele, on hänen kanssaan ulkoilu vähän haastavaa myös. Hän ei oikein rattaissa viihdy, mutta maassakaan ei ole hyvä olla. Sylissä tietenkin paras, mutta roikota sitten yhtä koko ajan. Siskot haluavat tietenkin, että heidän kanssaan vähän touhutaan tai annetaan vauhtia keinussa yms. Toivon, että maa pian kuivuisi ja neiti oppisi kävelemään, niin hänkin varmaan viihtyisi ulkona paremmin.-K-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti