maanantai 6. toukokuuta 2013

Vappuepisodi

Moikka,

Viikot ne vaan vierivät vauhdikkaasti... Jälleen kerran viikonlopuu takana ja uusi viikko käynnistynyt. Viikonlopun vietimme kotikonnuilla minun vanhempieni luona. Pikkusiskon kummisedällä oli 30-vuotispäivä, jota kävimme juhlistamassa. Samalla sain nukkua pitkään, kun äitini hoiti tyttöjä aamuisin. Siis niin ihanaa nukkua pitkään =) Kiitos taas äiti!

Matkalla mummulaan. Auringonlasku livenä paljon upeampi.

Isosisko suostui laittamaan hiukset letille ja pitämään hiuskoristetta synttärijuhlien ajan.


Pikkusisko rakensi mummulassa legoista "vaatehuoneen"...

Tänään hoitopäivän jälkeen askartelimme kortteja isoäideille. Taisivat askarrella hoidossakin kortteja, joten tänään on tytöt sitten askarrelleet urakalla. Kortit piti tehdä tänään, jotta saan ne ajoissa postiin. Tänä vuonna mummi ja mummu saavat korttinsa postin tuomana. Mietin myös kuumeisesti miten saan postitse myös lahjan mukaan maksamatta silti maltaita postituksesta kunnes keksin. Mukaan laitamme kukkien siemeniä, jotka mummi ja mummo saavat sitten itse istuttaa haluamalleen paikalle.


Kortit mummille (anopilleni). Tässä ensin annoin vinkkiä miten kortit tehdään.

Kortit mummulle. Tyttöjen vapaata käsialaa alusta loppuun. No, kyllähän minä nuo kukat leikkasin, mutta muuten.
 
Äitienpäivänä on myös mummun (äitini) syntymäpäivä, joten kortti piti tehdä siitäkin asiasta.


Vapaata taiteilua ekaa kertaa tusseilla. Nämä taideteokset menevät mummille.


Vappupäivänä kävimme iltapäivästä (olin aamun töissä) vapputorilla Tammelantorilla. Tytöt saivat valita mieleisensä vappupallot. Pikkusisko valitsi suuren pikku myyn ja isosisko suuren lehmän pään. Rattaissa istui onnellisia tyttöjä kun pallot olivat mukana. Päästessämme kotiin, lehmäpallo oli ehjä ensimmäiset 15 minuuttia. Sitten tapeltiin ainoasta ehjästä. Se pysyi ehjänä ehkä kaksi tuntia. Poks, poks! Sitten tuli suru puseroon. Pikkusisko itki isälleen: "Mennään hakemaan uusi setältä torilta". Selitä kaksi vuotiaalle, että tori on kiinni ja pallomyyjät lähteneet pois. Itku ei onneksi ollut ihan mahdotonta, koska vapputorin jälkeen tyttöjen serkkutytöt A-T ja S tulivat äitinsä ja papan kanssa grillailemaan ja tyttöjen vappusuru vähän kuin unohtui. Jälkimmäinen pallo poksahti kylläkin juuri kun vieraat olivat lähdössä. Mummi, joka on aikoinaan myynyt itsekin foliopalloja, sanoi, että pallot oli selvästikin täytetty liian täyteen. Pallojen heliumi laajenee lämmössä. Kun pallot täytetään ulkona, niin ne pysyvät pulleina ulkona myynnin ajan (kuka ostaisi lössöjä palloja?). Kun pallot tuodaan sisälle lämpimään, kaasu laajenee ja pallot räjähtävät. Ei taas tullut mieleen, kun palloja ostettiin torilta. Päätettiin, että ensi vuonna haetaan pallot Tiimarista (tai muualta lämpimästä) ja ostetaan torilta sitten muuta krääsää.Kun kävimme mummun kanssa viikonloppuna HalpaHallissa, siellä oli myymättä vielä tasan kaksi Puuha-Pete-palloa, hintaan 1,25€. Törkeän halpaa ja tyttöjen vappupalloepisodi pelastettu. Ei ollut taas riemulla rajaa kun tuli uudet pallot tilalle. Tosin kotvasen kuluttua isosisko huomasi, että hänen Puuha-Petensä auton päällä ei olekaan lintua kuten siskolla (muuten täysin sama kuva) ja sitten samasta pallosta taas tapeltiin. Minä kyllä pokkana valehtelin, että isosiskon lintu on siellä puussa tai pensaassa autojen takana, jolloin isosisko tihrusti pallon kuvaa ja toteaa "en minä nää lintua". Kyllä se siellä on minä väitin tietäväisenä. Kaikki äidit varmaan oppivat hyviksi valehtelioiksi tai ainakin totuuden muuntelijoiksi.


Vappupallot


 -K-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti