torstai 2. toukokuuta 2013

Leivontapäivä

Moi,

Viikonloppuna vietettiin tyttöjen kesken laatuaikaa (mieheni töissä). Leivoin tyttöjen kanssa muffinsseja, koska tytöt rakastavat leipomista ja oma kärsivällisyytenikin on kehittynyt, samalla kun leivontakerrat ovat lisääntyneet. Eka kerta oli ihan fiasko, kun kielsin hullun lailla koskemasta mihinkään, kunnes tajusin miten se kannattaa tehdä. Ensin minä ITSE laitan kaikki niin valmiiksi, että tytöt saavat sitten vuorollaan itse mitata ja lisätä aineita taikinaan. Heillä on myös hyvä olla omat kulhot ja lusikat, joilla kolistella. Tänään muffineista tuli tälläisiä, koska nämä ainesosat löytyivät kaapista. Yleensä noudatan jotain ohjetta, mutta yleensä muuntelen sitä jollakin tapaa AINA. Lähinnä siksi, että joku ainesosa puuttuu ja korvaan sen jollakin toisella.


Tänään muffinit näyttivät lähinnä lihapullilta, mutta maku oli oikeinkin hyvä (pahoittelen puhelimen kameralla otettuja kuvia, joissa en ole kovin hyvä). Ei jaksettu koristella, niin siinä osa syy lihapullamaiseen ulkonäköön =) Olen jostain syystä ihastunut intiaanisokerin ja spelttijauhojen muodostamaan toffeemaiseen makuun. En osaa sanoa tuleeko toffeen maku sokerista vai jauhoista vai niistä yhdessä. Kokeilin alkuvuodesta Olga Temosen keittokirjan reseptiä (ohje taisi olla Kotivinkki-lehdessä), jossa näistä aineksista tehtiin pikkuleipiä ja banaanimuffineita. Ihastuin niiden makuun ja sillä tiellä ollaan. Intiaanisokeria ostin ennen joulua, kun keksin tehdä itse suklaata alusta asti (huonolla menestyksellä, mutta siitä joskus myöhemmin enemmän) ja siitä oli tuota vielä jäljellä. Nyt sitä pitääkin hankkia pian lisää.


Lihapullan näköiset muffinit...


 Suklaamuffinit intiaanisokerilla ja spelttijauhoilla
100g margariinia
2 dl intiaanisokeria
2 kananmunaa
4 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
2 rkl kaakaojauhetta (tumma O´boy)
1 dl maitoa
50g valkosuklaata (Riisimaitosuklaa)

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Pilko valkosuklaa ja lisää se taikinaan. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 min.
Koristele sulatetulla suklaalla ja nomparilleilla.



Käytän muffineissa silikonisia muffinivuokia, jotka ovat tosi käteviä.



 Valkosuklaata ei tehdä laktoosittomana, mutta korvaan sen yleensä riisimaitosuklaalla (Rice Milk white bar), jota myydään mm. luontaistuotekaupoissa. Sulattamista en ole vielä kokeillut, mutta se pitäisi myös onnistua.

Bonvita Rice Milk white bar, organic, lactose free, fair trade, gluten free.


Jostain kumman syystä viitsin tehdä vielä välipalaksi meille hedelmäsalaattia omenoista, banaaneista ja appelsiineista. Olinkin jo unohtanut miten hyvä välipala se onkaan. Itselleni sekoitan mukaan kermaviiliä ja ripottelen päälle vielä kanelia (kaneli on mieheni idea).




Syöminen on aina hauskaa. Kumpa en söisi yksin kaikkia muffineita kuten aina käy kun meillä leivotaan ...



-K-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti