perjantai 10. toukokuuta 2013

Unelmia maalta

Uusin "idolini" on Olga Temonen. Miten joku voi olla niin virtaa täynnä, että kerkiää tehdä sen kaiken =) Hänellä on omia lapsia, kasvattilapsia, tukiperhelapsia, vanha omakotitalo, eläimiä vaikka kuinka monta ja harrastaa ratsastusta. Lisäksi hänellä on oma tv-ohjelma, teki juuri ruokakirjan ja kirjoittaa vielä blogeja. Ymmärrän kyllä, että hän ei käy tavallisessa työssä ja tulot tulevat muuta tapaa. Mutta ihailen nuoren naisen energiaa ja maanläheisyyttä. Lisäksi on ollut ihana seurata miten hän ottaa aina omat lapsensa mukaan kaikkiin puuhiin. Hänet on varmasti kasvatettu samalla tavalla ja se on tullut luonnollisesti sitä kautta. Minusta ei olisi tuohon samaan. Jo pelkästään eläinten (kanat, lehmä, kissat, koirat, aasi, lampaat, hevoset) pitäminen ei onnistuisi minulta (koiran nyt vielä taidan), mutta olisi ihanaa elää maalla eläinten läheisyydessä. Unelmiini (huom. UNELMIIN) onkin aina kuulunut iso maalaistalo (maalla, mutta ei liian maalla, uusi, mutta vanhanaikaisen näköinen), jossa olisi eläimiä (joku muu siis huolehtisi näistä eläimistä) ja rento elämäntapa (tämä vaatii suuresti työtä, mutta unelmissani olen "voittanut" tai ansainnut rahaa tätä tarkoitusta varten). Mieheni unelma tämä ei varmastikkaan olisi :) Tätä taloa sitten sisustaisin antiikilla ja vanhoilla tavaroilla, joita minulla on varaa haalia maailmalta.

 
En tiedä onnistuisiko tuo kaikki edes unelmissa. Olen huomannut, että nyt on muodissa sisustaa vanhoilla tavaroilla tai tuunata vanha uudemman näköiseksi tai antaa sille täysin uusi elämä. Minusta ei ole edes tuohon. Jos tavara on todella vanha ja huonokuntoinen, ajattelen vaan, että se on homeessa, yöks ei voi käyttää, mitä lie eläimiä siinä pesii... Minulle käy vain todella hyvänkuntoinen vanha tavara. Varmaan vanhin tavarani on isäni mummolan talosta ennen sen purkamista ja polttamista "pelastettu" ikkuna, mutta sitäkin pidetään terassilla. Jossain vaiheessa mietin, että jos sen laittaisi sisälle, mutta sitten iski se ötökkäkammo.


Ehkä tätä nykyistä tilannetta lähemmäksi en landea pääse, mutta riittää minulle. Kesällä alkaa taas ötökät liikkumaan kunnolla ja minä juoksemaan niitä karkuun. Viime kesänä hommasin itselleni "ötökän metsästys setin" (lasipurkki ja pahvikortti), jota käytetään vain tähän tarkoitukseen. En siis halua, että ötökät koskevat niillä karvasilla ötökän jaloillaan mihin tahansa purkkiin tai korttiin. Ei, ne pidetään ihan erillään kaikesta muusta. Epäilen, että joudun sitä settiä useamman kerran käyttämään ensi kesänä, koska jo nyt olen nähnyt huolestuttavan paljon ötököitä, mutta onneksi vasta talon ulkopuolella.


Ihanaa, kun nyt näyttää siltä, että lasten vaatetusta voi jo keventää, eikä pukemiseen mene enää kuin hetki. Tosin, nyt olen huomannut, ettei meillä ole juurikaan kevät- tai kesävaatteita, koska tytöt kasvoivat romasti pituutta loppusyksystä ja kaikki ovat pieniä. Ihan alkuunsa pitää etsiä ulkoiluhousuja, mutta tähän tarkoitukseen näin ensi hätään riittäisi ihan käytettykin vaate kirpparilta.


Alla kuvia parin viikon takaa, juuri ennen lämpimiä säitä. Alimmassa kuvassa tytöt juoksevat meidän "kuusen" kanssa vuorotellen, samalla hippaa (tai littaa, kuten meillä päin pruukataan sanoa) leikkien. "Kuusi" on oikeasti joku pajukartio, joka löytyi vajasta kun muutimme. Laitoimme siihen jouluvalot ja pimeällä se näytti aivan joulukuuselta. Kuuseksi tytöt sitä edelleen kutsuvat. Se on vain niin kevyt, että sitä on helppoa kuljetella pitkin pihaa ja tuulikin sen usein kaataa.


Junaleikkejä hiekkalaatikolla

"Kuusi"hippaa

Viime vuoden kevät/kesä takit olivat tytöille nyt sopivia, kun viime kesänä ostin ne aika reiluina ja käärimme vain hiat lyhyemmiksi. Nyt ne ovat sopivaa kokoa, eikä onneksi tarvitse ostaa uusia tälle kesälle. Housut on jo todella pienet, mutta niitä kätettiinkin viime kesänä todella ahkerasti. Siis, viime vuonnahan ei ollut kesää lainkaan. Muutettiin heinäkuun lopussa ja silloin taisi olla muutama lämpimämpi ja sateeton päivä.


Ai, miten niin pulkka ei kulje nurmikolla?

Keinussakaan ei voi VAIN keinua. Pikkusiskolla käsissään "rytmikapulat".

-K-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti